Archief

Bonden en FloraHolland lijnrecht tegenover elkaar

De betrokken vakbonden van CNV en FNV en FloraHolland zijn niet nader tot elkaar gekomen in de onderhandelingen over een nieuwe cao. De bonden gaan niet akkoord met het laatste voorstel van de bloemenveiling.

Na het samengaan van de veilingen in Aalsmeer en Honselersdijk vijf jaar geleden, werd het afgelopen anderhalf jaar gepoogd de cao's te harmoniseren. De gesprekken daarover verliepen met horten en stoten. In januari dit jaar liepen ze compleet vast. CNV en FNV zijn vooral boos door de houding van FloraHolland ten opzichte van haar werknemers.

Volgens de bonden zijn FloraHolland-medewerkers in de voorstellen van het veilingbedrijf niets meer dan 'veredelde oproepkrachten'. Van hen wordt steeds meer flexibiliteit geƫist, terwijl ze zekerheden moeten inleveren.

FloraHolland beraadt zich op de nu ontstane situatie. Ze laat weten door te gaan met het komen tot gelijke regelingen op alle locaties. Volgens de veiling moeten de nieuwe arbeidsvoorwaarden beter gaan passen bij een moderne organisatie. Op 28 mei starten nieuwe onderhandelingsgesprekken.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen