Archief

Positief resultaat jaarrekening Westland

Dankzij het uitstellen van een aantal investeringen en meerdere incidentele meevallers, kan de gemeente Westland het jaar 2012 afsluiten met een positief resultaat van 1,2 miljoen euro. Bij incidentele meevallers moet onder meer gedacht worden aan minder kosten voor werving en selectie en aan een hogere interim-dividenduitkering van het waterbedrijf Evides.

Een grote tegenvaller voor de gemeente is de waardedaling van het grondbezit. Ook zullen de financiƫle resultaten van lopende projecten lager uitvallen. Het nadeel op gebiedsontwikkeling bedroeg in 2012 in totaal 8,1 euro miljoen. Hiervan was 2,8 miljoen euro al opgenomen in de begroting via een door de gemeenteraad vastgestelde begrotingswijziging.

Het college van B en W geeft aan, dat er aanmerkelijke risico's blijven in de gebiedsontwikkelingen. In het verleden heeft de gemeente een voorziening gevormd om onder de huidige economische omstandigheden belangrijke gebiedsontwikkelingen toch mogelijk te kunnen blijven maken. Gezien de ingeschatte risico's, is besloten deze voorziening in stand te houden.

Categorieen:
Westland Algemeen