Archief

Onvoldoende aanmeldingen voor CPO

Er kan een streep door het Naaldwijkse project Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De gemeente had een minimum gesteld van zeventien deelnemers, maar bij het verstrijken van de deadline bleek dat de teller op tien is blijven steken.

Bij Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) realiseert een groep particulieren gezamenlijk woningen met zelfgekozen partners. Anderhalf jaar geleden meende de toenmalige Westlandse wethouder Jan Bogaard, dat dit een manier zou kunnen zijn om nieuwbouwwoningen voor jongeren mogelijk te maken. Aan de Naaldwijkse Chrysantenstraat zouden middels een CPO 27 woningen gerealiseerd moeten worden.

Nu ondanks allerlei acties te weinig mensen zich aan het project willen verbinden, beraadt het college van B en W zich over wat er moet gebeuren met de lap grond, waar ooit een mavoschool stond. Of de tien CPO-aanmelders daarbij betrokken worden, is niet bekend.

Tom Schinkel, één van de CPO'ers, is teleurgesteld: "De bal ligt nu bij de gemeente. Wij hebben een jaar lang ons best gedaan en alles uit de kast getrokken. We zijn nu in een afwachtend stadium. We hopen dat er toch iets mogelijk is."

De deadline van het project was al eens uitgesteld vanwege gebrek aan deelnemers. Aanvankelijk wilde de gemeente een vergelijkbaar project in Poeldijk, maar dat werd al in de beginfase stopgezet om de ontwikkelingen in Naaldwijk af te wachten.

Ondanks het stopzetten van het project staat het bestemmingsplan voor de locatie Chrysantenstraat binnenkort op de agenda van de gemeenteraad. Het bestemmingsplan wordt dinsdag 14 mei behandeld in de commissie Ruimte.