Archief

Goedkeuring voor muziekonderwijs door Koningshof

Het college van B en W heeft ermee ingestemd dat Theater Koningshof de taken van Muziekcentrum OpMaat overneemt. Het theater wil de taken in eigen beheer uitvoeren onder een nog op te richten Stichting Muziek Educatie Maassluis.

Volgens het college is met name het gegeven dat de regie hiermee in Maassluise handen blijft een doorslaggevende factor. Dat zou bij de optie om het onderwijs uit te besteden, minder zeker zijn. De gemeenteraad moet de overheveling van de taken nog wel goedkeuren, het komt binnenkort in een commissievergadering aan de orde.

Het regionale muziekcentrum OpMaat kan de taken niet meer voortzetten als gevolg van de bezuinigingen door de gemeenten Schiedam en Vlaardingen. Theater Koningshof is vervolgens door het college gevraagd om onderzoek te doen naar de haalbaarheid het muziekonderwijs in Maassluis op zich te nemen.

Het subsidiebedrag moet nog worden vastgesteld. Wel vraagt het college van B en W aan de gemeenteraad om 60.000 euro beschikbaar te stellen voor de opstartfase. Dit moet komen uit de Reserve Woningbouw en Stedelijke Vernieuwing. Dit is subsidie van de stadsregio Rotterdam voor het ontwikkelen van deelgebieden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen