Archief

Zondagvoetbal: nacompetitie lonkt voor VELO

Schipluiden kan nog alle kanten op

Hoofdklasse A

Westlandia heeft de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen winnend weten af te sluiten. Streekgenoot DHC werd op sportpark De Hoge Bomen met 2-1 verslagen. Volgende week gaat Westlandia op bezoek bij Alphense Boys, dat in de nacompetitie tegenstander is.

Eerste klasse B

VELO heeft de leiding genomen in de derde periode. De Wateringse ploeg versloeg aan de Noordweg concurrent UVS met 2-1. Met nog één speelronde te gaan zijn naast VELO drie andere ploegen die strijden om de laatste prijs van het seizoen. VELO speelt uit bij degradant RKDEO en is bij winst zeker van een ticket in de nacompetitie. FC Boshuizen (tegen PFC), UVS (tegen Magreb'90) en Neptunus-Schiebroek (tegen VOC) zijn de andere kandidaten.

Tweede klasse C

Schipluiden is nog niet zeker van klassenbehoud. De promovendus speelde TOGB met 2-2 gelijk. Ook bij een overwinning was Schipluiden nog niet zeker van klassenbehoud. De ploeg uit Midden-Delfland moet volgende week winnen tegen Delft om op eigen kracht handhaving te bereiken. Bij een andere uitslag is de ploeg afhankelijk van HVV en Meerburg. HVV heeft in degradant Oliveo de makkelijkste tegenstander. Meerburg speelt tegen koploper HMSH. Het kan zelfs zo ver komen dat Schipluiden, Meerburg en GDA gedeeld elfde worden, dan is het doelsaldo beslissend. In dit geval is GDA, dat nu drie punten voor staat op Meerburg en Schipluiden, het haasje wegens een slechter doelsaldo. Overigens heeft Schipluiden met zeven andere ploegen nog kans op het behalen van de derde peridoetitel.

Derde klasse A

Den Hoorn heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De ploeg uit Midden-Delfland won met 3-2 van SJZ. Den Hoorn bereidt zich voor op de nacomeptitie.

Derde klasse B

Verburch kan zich opmaken voor de nacompetitie om een plaats te bemachtigen in de tweede klasse. De Poeldijkers staan twee punten voor op nummer elf Bodegraven en hebben één punt voorsprong op DHL en ONA. Het voordeel voor Verburch is dat ONA en DHL elkaar op de laatste speeldag treffen. In de voorlaatste wedstrijd verloor Verburch met 4-2 van kampioenskandidaat Concordia.

Karakteristieken:

Westlandia - DHC 2-1 (1-1)

Steven Olsthoorn, Marko van de Knaap

Velo - UVS 2-1 (2-0)

Denis Blom, Ivo van Holsteijn

TOGB - Schipluiden 2-2 (1-1)

Peter van Ooijen (P), Patrick Duijndam

Den Hoorn - SJZ 3-2 (1-0)

Stefan Berkhout, Azdin Achali, Nick van de Bos

Concordia - Verburch 4-2 (1-1)

Xander Damen, Sven van der Meer