Archief

Zaterdagvoetbal: spannende ontknoping voor MVV'27 en Honselersdijk

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis heeft de eerste van de twee wedstrijden na het behaalde kampioenschap verloren. In Vlaardingen verloren de tricolores met 3-2 van Zwaluwen Vlaardingen dat door deze overwinning bijna veilig is.

Eerste klasse B

De winnaar van de derde periodetitel wordt pas op de laatste speeldag beslist. FC 's-Gravenzande, Spijkenisse (al zeker van nacompetitie via vervangende periodetitel van kampioen Deltasport), SHO en Voorschoten'97 kunnen de laatste prijs van het seizoen winnen. FC 's-Gravenzande heeft aan een zege op Voorschoten'97 genoeg om de periodetitel te winnen. De 's-Gravenzandse ploeg verzuimde zichzelf een riantere uitgangspositie te geven, want na een voordelige 2-0 voorsprong bij rust speelde het gelijk tegen RCL. SHO volgt de Westlandse ploeg op één punt. Spijkenisse en Voorschoten'97 hebben twee punten achterstand.

Tweede klasse C

Naaldwijk speelde tegen Valken'68 voor de twaalfde keer dit seizoen gelijk. Het werd 3-3. Lyra deelde eveneens de punten. In en tegen Gouda werd het 1-1. HVC'10 won in Leidschendam bij SEV met 2-0. Monster pakte vlak voor tijd de drie punten tegen Haaglandia: 2-1.

Tweede klasse D

VDL heeft een speeldag voor het einde directe degradatie kunnen afwenden. In Maassluis was VDL duidelijk een maatje te sterk voor Den Bommel: 2-0. VDL staat nu op een veilige plaats, echter de ploeg kan nog op een p/d-plaats terecht komen. Om in de tweede klasse te blijven, moet VDL volgende minimaal gelijk spelen tegen Hellevoetsluis, Bij verlies is VDL afhankelijk van Pernis dat dan geen punt mag pakken tegen Strijen. Verliest VDL en speelt Pernis gelijk dan eindigt VDL op een p/d-plaats op basis van een slechter doelsaldo.

Derde klasse C

De spanning om het kampioenschap bereikte in de blessuretijd van de wedstrijd Honselersdijk tegen RAS een hoogte punt. MVV'27 had nipt gewonnen van Quick Steps met 1-0 en de tussenstand op sportpark De Strijphorst was 2-2. De leidsman van dienst kende ver in blessuretijd een strafschop toe aan Honselersdijk. Dit leidde tot veel commotie waardoor de arbiter voor de tweede keer in de tweede helft de wedstrijd staakte. Het duurde ruim 20 minuten voordat beide ploegen weer op het veld verschenen. Leon de Brabander miste de penalty, maar in de rebound wist hij toch de winnende treffer te scoren, waardoor Honselersdijk in ieder geval de derde periodetitel in de wacht wist te slepen. Volgende week kan MVV'27 bij winst op Westlandia de titel veilig stellen. Honselersdijk speelt tegen MSV'71 en moet zelf winnen en hopen op een misstap van MVV'27 om nog kans te maken op de titel.

Het klassenbehoud van MSV'71 hangt aan een zijden draadje. MSV'71 verloor met 4-2 van Westlandia en moet volgende week winnen van Honselersdijk om nog kans te houden op een p/d-plaats, maar dan mogen RAS en Duindorp niet winnen tegen respectievelijk Maasdijk en CION.

Maasdijk tankte zelfvertrouwen voor de naderende nacompetitie door met 6-1 te winnen van Semper Altius. KMD speelde met 3-3 gelijk tegen Duindorp.

Vierde klasse D

Quintus is nog niet zeker van deelname aan de nacompetitie. De Heulse ploeg is uitgespeeld en is als vierde geëindigd, deze plaats is niet genoeg voor rechtstreekse plaatsing voor de nacompetitie. Quintus moet nu hopend at het bij de beste vier ploegen uit de zes vierde klassen behoort om toegelaten te worden tot het toetje. Quintus speelde in haar laatste competitieduel met 2-2 gelijk tegen DVO'32.

Karakteristieken

Zwaluwen Vlaardingen - Excelsior Maassluis 3-2 (2-1)

Niels Redert (p), Leandro Amarello

FC Gravenzande - RCL 2-2 (2-0)

Danny Bijl , Ricoberto Luijando.



Gouda - Lyra 1-1 (1-1)

Coen van Mil

Sc Monster - Haaglandia 2-1 (0-1)

Mike Looije, Michael Jager

Valken'68 - Naaldwijk 3-3 (1-2)

Jaco Wevers (2x, waarvan 1 strafschop), Sebastiaan van den Berg

Rood: Johan de Bloois


SEV - HVC'10 0-2 (0-0)

Jurgen Warbout, Robin van Zanten

VDL - Den Bommel 2-0 (1-0)

Kees Ketting, Tim Elfers



Honselersdijk - RAS 3-2 (2-2)

Azzedine El Kahlifi, Joost Zandvliet, Leon de Brabander (rebound eigen gemiste strafschop)

Duindorp - KMD 3-3 (0-1)

Jules Maring (2), Jesse de Waard (strafschop)

Maasdijk - Semper Altius 6-1 (4-1)

Silvio Vermeer (4), Kevin van den Berg, Jack Gardien

Quick steps - MVV'27 0-1 (0-0)

Roberto van den Pol



Westlandia - MSV'71 4-2 (1-1)

Westlandia: eigen doelpunt, Erik van Vliet (2), Tom Post

MSV'71: Dave van Deursen (2, waarvan 1 strafworp)



Vredenburch - Verburch 3-2 (1-1)

Bas Hoogevorst (2x)

DVO'32 - Quintus 2-2 (0-2)

Erik Verbeek , Bas Otten