Archief

Praatgroep voor kinderen bij Carma

Inloophuis Carma in Naaldwijk begint halverwege deze maand met een serie bijeenkomsten voor kinderen die met kankerpatiënten onder één dak leven. De bedoeling van deze zogenoemde KEK-groep (Kinderen Ervaren Kanker-groep) is om op een ontspannen manier over hun ervaringen te praten.

Volgens Pamela Breas, één van de initiatiefneemsters van Carma, lijdt het hele gezin eronder wanneer iemand getroffen wordt door kanker. Vooral kinderen komen daardoor met vragen te zitten, die zij eigenlijk niet durven stellen. De KEK-groepen bieden hiervoor uitkomst.

Via telefoonnummer 0614237791 of het e-mailadres info@inloophuiscarma.nl kunnen potentiële deelnemers in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar zich opgeven. Zij krijgen eerst een individueel intakegesprek, waarin vastgesteld wordt of zij binnen de groep passen. Daarna volgen vier bijeenkomsten. Een week na de laatste bijeenkomst is een individueel afsluitend gesprek. Hierin wordt besproken hoe ouders op bepaalde momenten beter kunnen omgaan met hun kind.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen