Handbal: verlies DIOS, Hellas wint nacompetitie

In de vijfde wedstrijd van de nacompetitie heeft DIOS van streekgenoot Hellas verloren. Door de overwinning won de Haagse ploeg de nacompetitie zonder puntverlies en speelt het nu tegen Hercules voor een plaats in de eredivisie.

De Haagse ploeg opende furieus. Na 20 minuten hadden de bezoekers in de Ballonhal een 11-2 voorsprong genomen. Na de eerste helft stond een 13-6 tussenstand op het scorebord. In de tweede helft kwam de voorsprong van Hellas niet meer in gevaar en won de Haagse ploeg vrij eenvoudig met 25-16.

Bij DIOS namen Mike Pottuyt, Ian Pottuyt en Vincent Kwint afscheid van het publiek. Zij zetten een punt achter hun actieve carrière.

Beide ploegen moeten nog één wedstrijd spelen in de nacompetitie. DIOS sluit af met een uitwedstrijd bij ALphadeur/Houten en Hellas ontvangt Aristos-DSS.