Archief

Zorgen over gevolgen tunnel voor Maasland

De Blankenburgtunnel gaat zorgen voor te veel verkeersdrukte in Maasland. Dat staat in een brief van de gemeente Midden-Delfland naar minister Schultz van Infrastructuur. De aansluiting op de A20 gaat dwars door het dorp heen en een toename van de verkeersdruk is voor de gemeente niet acceptabel.

Midden-Delfland beroept zicht op het IODS-convenant, waarin compensatieregels voor de verlengde A4 zijn opgenomen. De minister had toegezegd mee te helpen de verkeersdruk op de N468 (Maasland-Den Hoorn) te verminderen. De gemeente wil overleg met het ministerie en de provincie Zuid-Holland over hoe de afspraken kunnen worden nagekomen.

Ook het kruispunt onder de A20 tussen Maasland en Maassluis is een breekpunt. Aan de kruising is op verkeerskundig gebied nog aardig wat te verbeteren. De aanleg van de Blankenburgtunnel zouden de problemen vergroten. Midden-Delfland zegt een financiele compensatie te verwachten voor noodzakelijke aanpassingen.

De gemeente blijft van mening dat de westelijker geplande Oranjetunnel een beter alternatief is voor de Blankenburgtunnel. Wel vindt ze de door de minister gekozen variant Krabbenplas-West de minst slechte optie van dit laatstgenoemde tracé.