Archief

Ondernemers glastuinbouw minst positief

Ondernemers in de glastuinbouw blijven het minst positief van alle deelsectoren in de land- en tuinbouw. De stemming onder de ondernemers in de glastuinbouw is in het eerste kwartaal van dit jaar weinig veranderd in vergelijking met het laatste kwartaal van 2012.

Over het algemeen is de stemming onder Nederlandse boeren en tuinders in het eerste kwartaal 2013 iets verbeterd ten opzichte van het kwartaal ervoor. Dit blijkt uit resultaten van de Agro Vertrouwensindex van het Ministerie van Economische Zaken, LTO, Flynth en LEI Wageningen Universiteit.

De glastuinbouw kenmerkt zich door pessimisme over hoge kosten en lagere opbrengstprijzen. Het afgelopen jaar blijkt uit de index dat deze ondernemers de opbrengstprijs steeds verder zien dalen. Naar het komend jaar gekeken zijn ze op dit punt dan ook niet positief gestemd.

Eerdere metingen voor de vertrouwensindex vonden begin januari dit jaar plaats en de eerste meting in oktober 2012. Omdat het project nog maar een half jaar oud is, moeten de resultaten voorzichtig geïnterpreteerd worden. Naarmate het project langer duurt, zullen de trends beter te duiden zijn.

Categorieen:
Algemeen