Archief

'Kippenvel bij toespraak nieuwe koning'

Lisette van Velzen uit Maassluis was dinsdag een van de vijfhonderd burgers die bij de inhuldiging van Koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk zat. De hele dag was bijzonder, maar met name de toespraak van de nieuwe koning heeft indruk gemaakt, "zeker toen hij Beatrix aansprak", aldus de Maassluise.

Van Velzen werd dinsdag met nog 64 andere mensen uit Zuid-Holland, onder wie de Honselse Anita Bassie, 's ochtends ontvangen op het provinciehuis in Den Haag. Vanaf daar werd onder begeleiding van een politie-escorte naar Amsterdam gekoerst.

"Wij waren om 12.00 uur al in de kerk en mochten luisteren naar een muzikaal optreden. Daarna kwamen alle genodigden binnen. Je geniet van ieder moment en je beseft dat je bij iets heel bijzonders aanwezig mag zijn", aldus Van Velzen. "Het is een unieke ervaring die ik nooit meer zal vergeten."

Lisette van Velzen is uitgekozen als een van de gasten vanwege Stichting Myosotis Maassluis. Zes jaar geleden richtte ze die op. Stichting Myosotis zet zich in voor mensen met een verstandelijke beperking.