Archief

Zaterdagvoetbal: Lyra, Naaldwijk en HVC'10 veilig

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis is kampioen geworden. De tricolores won zelf met 3-1 van Alexandria'66 en zag de nummer 2 ASWH verliezen van Hoek. Door deze resultaten kon de kampioensvlag in top. Excelsior Maassluis won 18 wedstrijden, speelde twee keer gelijk en verloor tot nu toe vier keer. Excelsior Maassluis is de eerste regioploeg die promoveert naar de Topklasse.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande blijft in de race van de nacompetitie. In de Bollenstreek won de fusieclub met 2-1 van FC Rijnvogels. FC 's-Gravenzande gaat aan de leiding in de derde periode. Daarnaast heeft de Westlandse ploeg kans op de nacompetitie via de vervangende periode van de kampioen indien Spijkenisse de derde periode wint.

Tweede klasse C

In deze klasse zijn alle regioploegen twee wedstrijden voor het einde veilig. Lyra won op sportpark De Zweth met 1-0 van SEV. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel diep in de tweede helft.

Naaldwijk won op sportpark De Hoge Bomen met 2-1 van SVC'08. Voor de Naaldwijkse ploeg was het de zevende zege van het seizoen. Sportclub Monster verloor op sportpark Polanen met 1-2 van DUNO.

HVC'10 verraste met een 1-0 zege op Haaglandia. De Rijswijkse ploeg behaalde ondanks de nederlaag de nacompetitie. DSO werd deze speelronde kampioen en won de derde periode. Haaglandia neemt de vervangende periode over.

Tweede klasse D

VDL blijft in de gevarenzone na de 2-3 nederlaag tegen Brielle. Met nog drie wedstrijden te gaan, heeft de ploeg uit Maassluis twee punten voorsprong op de nummer 11. Toch is VDL terug te vinden op plaats acht. VDL liet een kans liggen om zich nog te mengen in de strijd om de derde periodetitel. Dit kan VDL nu op haar buik schrijven.

Derde klasse C

Honselersdijk blijft koploper in deze klasse. De Honselse ploeg won met 5-3 van Maasdijk, dat na de zege van Westlandia en Victoria'04 verzekerd is van p/d-wedstrijden.

MVV'27 liet haar supporters lang in spanning, want de Maaslandse ploeg nam een 3-1 voorsprong tegen Houtwijk, maar zag de opponent langszij komen. Puntverlies in strijd om het kampioenschap zou niet welkom zijn op sportpark De Commandeur. Pas in de laatste minuut werd de winnende treffer gescoord voor de kampioenskandidaat.

KMD verloor de topper van Die Haghe. Op sportpark Suydervelt won Die Haghe met 2-1. Westlandia won bij degradatiekandidaat RAS met 4-1 en speelde zich hiermee veilig. MSV'71 blijft in degradatiegevaar door de 3-0 nederlaag tegen Quick Steps. Naast MSV'71 strijden RAS en Duindorp om twee degradatieplaatsen en één p/d-plaats.

Vierde klasse D

Quintus heeft de nacompetitie bijna bereikt. De Heulse ploeg moet wel haar laatste wedstrijd in de reguliere competitie winnen. In de laatste thuisbeurt van het seizoen won Quintus met 10-0 van Vredenburch.

Streekgenoot Verburch voor de 14de keer dit seizoen. Aan de Arckelweg verloor Verburch met 6-0 van VVK'68.

Karakteristieken

Alexandria'66-Excelsior M 1-3 (1-2)

Jorno Reurink, Niels Redert (pen), Vincent van den Berg



FC Rijnvogels-FC 's-Gravenzande 1-2 (0-1)

Danny Bijl (pen), Domingos Lopes de Brito



Lyra-SEV 1-0 (0-0)

Coen van Mil



Sportclub Monster-DUNO 1-2 (1-0)

Ruud Zuyderwijk



Naaldwijk-SVC'08 2-1 (2-1)

Johan de Bloois, Jacco Wevers



HVC'10-Haaglandia 1-0 (1-0)

Leroy Smits

VDL-Brielle 2-3 (0-0)

John Bekker, eigen doelpunt



Maasdijk-Honselersdijk 3-5 (1-2)

M'dijk: Silvio Vermeer, Jent van Staalduinen (2)

H'dijk: Azzedine el Khaliffi (2), Loek Grootscholten, Jeroen Vogel, Leon de Brabander



KMD-Die Haghe 1-2 (1-1)

Jesse de Waard



RAS-Westlandia 1-4 (0-2)

Erik van Vliet (2), Bas Wesseling (2)



MSV'71-Quick Steps 0-3 (0-1)



MVV'27-Houtwijk 4-3 (3-1)

Leon van Kersbergen, Mark Akkerman, Milano Naarden, Adam van Buuren



Verburch-VVK'68 0-6 (0-3)



Quintus-Vredenburch 10-0 (6-0)

Erik Verbeek (4), Rob van Binsgberen (3), Gino D. Zwirs, Gino Zwirs, Jim Duijvestijn