Archief

Zondagvoetbal: alleen VELO behaalt een punt



Hoofdklasse A

De spanning in deze klasse neemt met de week toe. Diverse ploegen kunnen naar boven kijken en moeten andere clubs onder zich in de gaten houden. Westlandia deed Paaszaterdag goede zaken door een driepunter te pakken tegen HFC, maar verloor drie kostbare punten tegen De Zouaven. In Grootebroek opende de thuisploeg in de eerste helft de score en dat bleek ook de eindstand te worden. De Naaldwijkers staan zevende met 29 punten. De voorsprong op een promotie/degradatieplaats is maar vier punten. Aan de andere kant is de achterstand op de nummer twee van de ranglijst vijf punten.

Eerste klasse B

Na een spannende wedstrijd tussen De Meern en VELO moesten beide ploegengenoegen nemen met een gelijkspel. Misschien had VELO aanspraak kunnen maken op meer, maar moest zich tevreden stellen met een punt. Met het 1-1 gelijkspel schiet vooral VELO niet veel op om komen uit de gevarenzone. VELO staat één punt boven een promotie/degradatieplaats.

Tweede klasse C

Schipluiden heeft aan de uitwedstrijd bij VUC geen punt overgehouden. De Haagse opponent won met 2-1. Schipluiden blijft in de middenmoot staan, maar zag directe concurrenten om een promotie/degradatieplaats te ontlopen wel punten pakken. De komende twee wedstrijden worden van zeer groot belang voor de promovendus. Achtereenvolgens HVV en Meerburg staan op het programma. Beide ploegen staan onder Schipluiden op de ranglijst. Bij goede uitslagen kan Schipluiden een gat slaan en klassenbehoud veilig stellen.

Derde klasse A

Den Hoorn lijkt zich definitief te hebben neergelegd bij het spelen van nacompetitievoetbal. De ploeg uit Midden-Delfland verloor met 3-1 van MMO en heeft nu negen punten achterstand op koploper Foreholte.

Derde klasse B

Verburch lijkt zich te gaan prepareren voor de nacompetitie. De Poeldijkse ploeg verloor de tweede thuiswedstrijd op rij. DHL was aan de Arckelweg met 2-1 te sterk voor de thuisploeg.



Karakteristieken



De Zouaven - Westlandia 1-0 (1-0)



De Meern - Velo 1-1 (1-0)

Ivo van Holstein



VUC - Schipluiden 2-1 (0-1)

Koen Göbel (pen)



MMO - Den Hoorn 3-1 (1-0)

Eigen doelpunt keeper MMO



Verburch - DHL 1-2 (0-0)

Sander Rens

Bijzonderheid: Erwin de Vos mist penalty