Archief

Duijsens: geen verband afspraak en vragen

Fractievoorzitter Duijsens van Westland Verstandig heeft de reactie van wethouder El Mokaddem op de door zijn fractie ingediende schriftelijke vragen, niet over zijn kant laten gaan. "De wethouder vergist zich en haalt twee kwesties door elkaar", aldus Duijsens vrijdag.

Duijsens wijst er op, dat de vragen over de integriteit van de wethouder betrekking hebben op een Collegebesluit van 18 december jl., dat op 9 januari aan de gemeenteraad is bekendgemaakt. "De afspraak met de wethouder is half december gemaakt, dus ver voor 9 januari en zelfs vóór 18 december. Over de inhoud van het besluit van 18 december kan het gesprek derhalve niet gaan", voert hij aan.

Het te houden gesprek zal met name gaan over de vraagtekens rondom de overheidssteun ten aanzien van zogeheten combinatiefunctionarissen. De donderdag ingediende schriftelijke vragen van Westland Verstandig gaan over de uitwerking van de subsidie voor het Jongerenwerk E-25.

Het zou de wethouder sieren, als hij zijn reactie zou corrigeren, stelt Duijsens. Hij voegt daaraan toe, dat de zogeheten artikel 26-vragen schriftelijk aan de gemeenteraad worden beantwoord en niet in een gesprek. "Blijkbaar is de wethouder ook dat vergeten", aldus Duijsens.

Categorieen:
Westland Algemeen