Archief

'400 jaar Maassluis' gaat in mei 2014 los

Een groots openingsfeest op 16 en 17 mei 2014 in de binnen- en buitenhaven van Maassluis zal een periode van festiviteiten inluiden om het 400-jarig bestaan van de stad te vieren. Het openingsfeest zal samenvallen met de Dag van de Zeesleepvaart. Dit maakte Victor Knippenberg, voorzitter van de Stichting 400 jaar Maassluis, woensdagavond bekend tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente.

Welke festiviteiten er verder zullen plaatsvinden, zal op 1 januari 2014 bekend gemaakt worden. De stichting heeft eerder van de gemeente Maassluis een pot van 150.000 euro gekregen. Voor de kerst kreeg de stichting een garantie van Fonds Schiedam Vlaardingen en omgeving voor 100.000 euro. Er worden nog meer sponsors gezocht.



Tevens werd het logo van 'Ervaar 400 jaar Maassluis gepresenteerd'. Het als schild uitgevoerde logo kent vier kleuren: blauw staat voor de maritieme binding en het bedrijfsleven, roze voor jeugd en onderwijs, oranje voor cultuur en historie en groen voor sport. Dit zijn de thema's die in de festiviteiten terugkomen. Verder is ook de website www.ervaar400jaar.nl gelanceerd. Via deze site houdt de stichting iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen