Korfbal: ONDO verliest na spannende inhaalrace

Eerste klasse D

ODO heeft de laatste wedstrijd van het jaar verloren van mede-koploper Telstar. De Maaslandse formatie wist in de eerste helft gelijke tred te houden met de bezoekers: 9-9. Na de pauze gaf Telstar meer tempo in haar spel. ODO kon dit niet bijbenen en zag de kampioenskandidaat met een 19-14 zege vertrekken uit Maasland. Halverwege de competitie staat ODO voorlaatste en heeft het twee punten achterstand op drie ploegen met zes punten.

ONDO speelde een wedstrijd met twee gezichten tegen middenmotor Pernis. De 's-Gravenzandse formatie stond na de eerste helft achter met 5-9. Na de pauze wist ONDO in de Westlandhal de achterstand bijna ongedaan te maken. Pernix wist in een zinderende slotfase het hoofd toch koel te houden en won met 12-13. Door de nederlaag heeft ONDO nu vier punten achterstand op koploper RAPID.

Tweede klasse I

CKC Maassluis speelde in de topper tegen Korbatjo een uitstekende wedstrijd. Korbatjo, tot voorafgaand aan de wedstrijd nummer twee van de ranglijst, wist niets in te brengen tegen het ontketende CKC Maassluis. Na een 10-5 voorsprong bij rust won CKC Maassluis met 23-15. Door deze zege blijft CKC Maassluis in de race om het kampioenschap. Koploper KCR heeft twee punten voorsprong, maar heeft hier één wedstrijd meer voor nodig gehad.

Streekgenoot Valto wist de tweede zege op rij te boeken. In Goes won de Lierse ploeg met 14-11 van nummer voorlaatst TOGO. Door de zege heeft Valto na zeven wedstrijden vier punten achterstand op koploper KCR.

Derde klasse J

De topper tussen Dijkvogels en Olympia eindigde in Maasdijk onbeslist. Beide ploegen blijven na het 12-12 gelijkspel samen aan kop gaan in hun klasse. De voorsprong op de nummer drie bedraagt halverwege de competitie twee punten.