Archief

Heulse Aanpak teleurgesteld in gemeente

De Heulse Aanpak, het platform van verenigingen en organisaties in Kwintsheul, is teleurgesteld dat zijn alternatieve plan voor het dorpscentrum niet kan worden toegelicht tijdens de inloopbijeenkomst op 11 december. Dat alternatief komt financieel dicht in de buurt van een van de twee door de gemeente voorgestelde varianten en geeft een beter antwoord op het parkeerprobleem, aldus woordvoerder Han van der Goes.

Tijdens de bijeenkomst in De Kastanjehof worden twee mogelijkheden voor een nieuw Heuls centrum gepresenteerd. De eerste variant is het oorspronkelijk gepresenteerde bouwplan maar met een woonlaag minder, waardoor het geheel minder massaal is. Plan B is een iets kleiner winkeloppervlak zonder woningen erboven. In beide gevallen verhuist De Kastanjehof naar de andere kant van de Kerkstraat.

De Heulse Aanpak had al eerder een alternatief aangedragen, waarbij woningen niet op maar tegen de supermarkt zouden worden gebouwd. Dat leverde echter een financieel nadelig plaatje op. Daarop is het plan aangepast en opnieuw aan de gemeente aangeboden.

Volgens Van der Goes zit er nu financieel amper verschil tussen het alternatief en plan B. "Groot voordeel is dat wij op het dak van de winkel laten parkeren en daarmee het parkeerprobleem oplossen. Want in plan B is er nog steeds een deel van de grond van een woning aan de Raaphorst nodig en die eigenaar voelt weinig voor de verkoop van een deel van zijn grond, heb ik begrepen."

De Heulse Aanpak vergadert maandag over de ontstane situatie. Ondanks het vertrouwen in het eigen plan kan Van der Goes niet uitsluiten dat het platform zich maandag alsnog opstelt achter plan B. "De gemeente zegt wel dat als voor de lage variant wordt gekozen ons plan in de verdere uitwerking kan worden meegenomen, maar dan krijgen we opnieuw een discussie en dat kost alleen maar tijd."

Categorieen:
Algemeen