Archief

Toch subsidie voor vlotterkering

Het Hoogheemraadschap van Delfland gaat toch door met het ontwikkelen van een zogenoemde vlotterkering. Dat is een innovatieve tijdelijke waterkering, die bij overstromingen vanzelf een damwand opricht.

Eerder werd het dossier gesloten, omdat er geen overeenstemming werd bereikt met de bedenkers, Gerard Jansen en Jan Vermond. Ook zou het enige tijd geduurd hebben voordat het idee, waaraan sinds 2006 wordt gewerkt, zou zijn doorontwikkeld. Nu kan er een proefopstelling worden gemaakt.

Delfland vindt het concept innovatief en nuttig omdat de waterkering kan worden toegepast op locaties waar traditionele keringen onuitvoerbaar zijn. Het plan voldoet nu aan alle randvoorwaarden om subsidie te kunnen verlenen. De aanvraag moet nog wel worden goedgekeurd door het algemeen bestuur van Delfland. Dat gebeurt waarschijnlijk nog dit jaar.

Een belangrijke reden in het toekennen van de subsidie, is dat een commerciële partij de verdere ontwikkeling voor haar rekening neemt. Op het terrein van bouwconcern Dura Vermeer wordt de proefopstelling nog in 2013 gemaakt en getest.

Categorieen:
Algemeen