Archief

Van der Lugt definitief in deelraad

De 25-jarige Arjen van der Lugt gaat definitief deel uitmaken van de deelraad van Hoek van Holland. Sinds 22 maart dit jaar verving hij Paul van Zeben, maar deze vervanging eindigt van rechtswege bij het verstrijken van de maand oktober.

Van Zeben, die in juni vorig jaar als deelraadslid werd geïnstalleerd, laat weten: "Gezien de tijd die mijn herstel nog in beslag zal nemen, is dit de enige juiste beslissing, alhoewel ik deze met grote teleurstelling heb moeten nemen. Deze teleurstelling komt voort uit de minimale inbreng die ik heb gehad als raadslid en de plannen en ideeën die ik had om wat te kunnen beteken voor de ontwikkeling van Hoek van Holland."

Van der Lugt stond 11e op de kieslijst van de Hoekse liberalen. Een aantal hoger geplaatste kandidaten heeft afstand gedaan van het raadslidmaatschap om hem de ruimte te geven. Dat geldt bijvoorbeeld voor Aad Moerman. Hij verklaart: "Ik vind het belangrijk dat de VVD Hoek van Holland jongeren de kans geeft zich te ontwikkelen. Ik heb alle vertrouwen in de capaciteiten van Arjen van der Lugt. Bovendien wil ik me de komende periode vooral richten op de ondernemersvereniging en de voetbalclub HVC'10."