Archief

Politiekids kunnen in Maassluis de straat op

In het stadhuis van Maassluis zijn woensdagmiddag 36 zogeheten Politiekids beëdigd. Deze kinderen, in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar, kunnen nu meerdere keren per jaar met de wijkagenten de straat op om mensen aan te spreken op overtredingen.

Gestoken in een geel hesje zullen de kinderen samen met de wijkagenten onder meer controleren op veiligheid rondom scholen. Zij richten zic daarbij bijvoorbeeld op automobilisten die te hard gaan en fietsers die op het voetpad rijden. Overtreders worden door de agenten staande gehouden en een van de kinderen zal de betrokkene wijzen op zijn of haar gedrag.

"Op deze manier krijg je een band met het kind, waar je later de vruchten van kan plukken. Want kinderen worden steeds lastiger bereikbaar", aldus wijkagent Notenboom, de initiatiefnemer van het project in Maassluis. Het idee van de Politiekids komt oorspronkelijk uit Amsterdam-Oost. Notenboom zag dat dit daar een succes is en heeft het naar Maassluis gehaald.

De kinderen komen allemaal van de Kardinaal Alfrinkschool. De kans bestaat, dat in de toekomst ook kinderen van andere scholen in Maassluis bij het project worden betrokken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen