Archief

Van Veen en Hermans: elk twee afstanden

De regionale schaatsers Jesper van Veen en Frank Hermans mogen ieder aan twee onderdelen bij de Nederlandse kampioenschappen Afstanden deelnemen. Zij komen elkaar evenwel niet tegen op diverse deelnemerslijsten. Dat is de uitkomst van de selectiewedstrijden die het afgelopen weekeinde in Deventer zijn gehouden.

De Naaldwijkse sprinter Van Veen, die zich vrijdag al voor de 500 meter had gekwalificeerd, pakte zondag ook een ticket voor de 1.000 meter. Hij kwam in Deventer uit op een gedeelde achtste plaats. "Ik heb het onnodig spannend gemaakt", aldus Van Veen, "maar genoeg is genoeg. Nu tijd om de vorm te zoeken", zegt hij strijdlustig. Schipluidenaar Hermans kwam ook op de 1.000 meter aan de start. Hij werd dertiende. "Ik kwam slecht weg en dat kostte mij plaatsing voor die afstand. Maar ja, het is niet anders", zegt hij berustend.

Op zaterdag had Hermans de 1.500 meter gereden. Voor die afstand had hij zich al geplaatst voor de NK. "Mijn vierde plaats was een bevestiging van mijn plaatsing", aldus de Schipluidenaar. Als laatste onderdeel wachtte hem zondag de 5.000 meter. "Die liep redelijk. Met mijn zevende plaats op de geschoonde lijst betekent dit wel plaatsing voor de 5 kilometer", concludeert Hermans.

De NK Afstanden worden in het weekeinde van 9 tot en met 11 november gehouden in het ijsstadion Thialf in Heerenveen.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen