Archief

Zondagvoetbal: Verburch en Den Hoorn pakken periodetitel



Hoofdklasse A

Westlandia pakte in Haarlem drie belangrijke punten tegen EDO hfc. In het zes puntenduel had de Naaldwijkse ploeg moeite om de wedstrijd na een 1-0 voorsprong definitief in het slot te gooien. In blessuretijd gebeurde dit alsnog en de 2-0 zege was verdiend. Door de zege behoudt Westlandia de aansluiting met de subtop en loopt het verder weg van de onderste plaatsen.

Eerste klasse B

VELO leed voor de vierde keer dit seizoen een nederlaag. Aan de Noordweg in Wateringen wist Kocatepe met gemak met 5-2 te winnen. Door de overwinning op VELO is Kocatepe bij de Wateringers langszij gekomen op de ranglijst. VELO blijft in de middenmoot staan.

Tweede klasse C

Schipluiden heeft een mooie zege gebkoekt. Op sportpark Keenenburg was de promovendus met 3-1 te sterk voor koploper Nieuwkoop. Door de zege is Schipluiden opgeklommen naar een vierde plaats op de ranglijst.

Derde klasse A

Den Hoorn heeft met moeite de eerste periodetitel in de wacht kunnen slepen. Op eigen veld stond Den Hoorn met 2-0 voor en kon het de wedstrijd definitief in het slot gooien, echter een gemiste penalty gaf tegenstander ROAC'79 moed en de bezoekers kwamen terug tot een 2-2- gelijkspel. Tot opluchting van Den Hoorn speelde de nummer twee van de ranglijst NSV'46 eveneens gelijk zodat de eerste prijs van het seizoen binnen was.

Derde klasse B

Niemand had er misschien rekening mee gehouden en toch gebeurde het: Verburch sleepte de eerste periodetitel binnen. De Poeldijkse ploeg won in en tegen Bodegraven met 4-2 en zag tot haar opluchting dat de topper tussen Gouda en Concordia in het voordeel werd beslecht door de Delftse ploeg. Hierdoor werd Verburch na de vierde zege op rij opnieuw koploper in haar klasse.

Karakteristieken:

Edo - Westlandia 0-2 (0-1)

Mike Brouwer, Matthijs Benard

Velo - Kocatepe 1-5 (1-1)

Mitch van de Wetering

Schipluiden - Nieuwkoop 3-1 (2-0)

Thom van Mil, Danny van Leeuwen, Maurice Flinterman

Den Hoorn - ROAC 2-2 (2-0)

Donny van den Bos (2)

Bijz: Den Hoorn winnaar eerste periode

Bodegraven - Verburch 2-4 (0-1)

Xander Damen, Sven van der Meer, Sander Rens, Joost Zwinkels

Bijz: Verburch wint eerste periodetitel