Handbal: Verburch en Westlandia winnen ook derde wedstrijd

Quintus heeft ook de tweede topper van het seizoen verloren. In de Van der Voorthal verloor de Heulse ploeg haar ongeslagen thuisstatus tegen Westfriesland/SEW. De bezoekers uit Wognum wonnen in wedstrijd zonder veel doelpunten met 22-19. Coach Alex Curescu zag zijn ploeg niet scherp beginnen waarschijnlijk de vermoeidheid na het dubbele Europacupwedstrijd en de midweekse wedstrijd tegen Fortissimo. Toch gaven beide ploegen elkaar in de eerste helft niet veel toe. Quintus ging rusten met een 11-10 voorsprong. In de tweede helft bleek SEW een stuk slimmer dan de Heulse ploeg. Quintus had de pech dat het een aantal keren paal en lat raakte. SEW won dus met 22-19.

De reserves van Quintus hebben hun ongeslagen status in uitwedstrijden behouden. In sporthal De Waterakkers in Heemskerk herstelden de reserves zich van de zwakke wedstrijd van vorige week tegen Borhave. De Heulse ploeg nam na 21 minuten spelen een 12-7 voorsprong. Bij rust was de marge zeven doelpunten: 17-10. In de tweede helft was de marge acht doelpunten na 10 minuten spelen: 21-13. Daarna zakte de Heulse ploeg in. Met nog negen minuten op de klok was de marge teruggebracht door de thuisploeg tot vier doelpunten: 22-18. Wat volgde was een spannende slotfase waarin Quintus het hoofd toch koel wist te houden en wist te winnen met 26-24. De junioren Landa Duijvesteijn en Susan de Bakker speelden een verdienstelijke wedstrijd volgens coach Nicole Grandazzi. Quintus blijft koploper DOS op twee punten achterstand volgen en staat gedeeld tweede met drie andere ploegen.

Westlandia hield geen enkele punt over aan de uitwedstrijd bij Borhave. In uitwedstrijden is Westlandia tot op heden weinig succesvol. Van de vier uitbeurten werden er al drie verloren en kon maar één overwinning genoteerd worden. In sporthal 't Wooldrik in Borne was de nummer twee van de ranglijst te sterk voor de Westlandse promovendus. De thuisploeg won overigens vorige week ook van de andere Westlandse vertegenwoordiger in deze divisie, namelijk Quintus. Borhave had na de eerste 30 minuten een 15-13 voorsprong. Na de pauze kon de thuisploeg de marge verdubbelen en won het met 30-26. Stefanie van Dalen-Vollebregt, Jenny van der Hoeven en Patty Kouwenhoven scoorden allen 4 keer.

Verburch behaalde de derde overwinning van het seizoen. Na een spannende wedstrijd van vorige week tegen AAC 1899 maakte de Poeldijkse ploeg het in de wedstrijd tegen de reserves van Hanbal Venlo een stuk makkelijker. In de Jan van der Valkhal hielden beide ploegen elkaar na de eerste helft nog in evenwicht: 10-10. Na de pauze schroefde de thuisploeg het tempo op en wist het makkelijk uit te lopen naar een 27-20 zege.

VELO had in de tweede thuiswedstrijd van het prille seizoen geen enkele moeite met OriGene/Ventura. De Wateringse dames declasseerden de Schiedamse opponent. Aan de Noordweg in de VELOhal won de thuisploeg met 30-13. In de eerste helft leek het er niet op dat de uitslag zo groot zou worden, want de tussenstand na 30 minuten was 11-7 in het voordeel van VELO. De Wateringse ploeg behaalde hiermee de eerste thuiszege nadat de eerste thuisbeurt in de slotseconde verloren ging. VELO staat keurig vierde met twee puntenachterstand op de koplopers Verburch en United Breda. Renske van den Berg scoorde 8 keer en werd hiermee topscorer.

Quintus liet in de wedstrijd tegen AHV Swift twee dure punten liggen. De Heulse ploeg liet de kans lopen om verder uit te lopen op de nummers vijf, zes en zeven met het oog op plaatsing van de kmapioenspoule. In sporthal Elderveld verraste de thuisploeg de Heulse runner-up van de ranglijst. Quintus speelde een slechte wedstrijd tegen de nummer zeven van de eredivisie. Eigenlijk kon espoken owrden over een off-day waarbij maar enkele spelers het beoogdeniveau haalden. AHV Swift profiteerde in de eerste helft van het lage tempo van Quintus en nam na 30 minuten een 15-12 voorsprong. In de tweede helft probeerde Quintus het wel, echter het kon niet het niveau bereiken van de afgelopen weken en zag AHV Swift met een 28-25 zege van het veld stappen. Quintus is één plaats gezakt op de ranglijst en staat nu derde.

DIOS behaalde in Houten de vierde uitzege van het seizoen en blijft hierdoor ongeslagen in uitduels. In sporthal De Slinger stond de ploeg uit Den Hoorn voor met 15-11. Promovendus Alphadeur/Houten kon in de tweede helft niet dichterbij komen. DIOS speelde de wedstrijd gedegen uit en wist de marge van vier doelpunten uit te bouwen tot een marge van zes doelpunten. DIOS won met 30-24. Het was de eerste zege in de tweede periode. DIOS blijft in de subtop staan. Frank Sneler was topscore met 10 treffers.|

De reserves van Quintus behaalden tegen de reserves van Eurotech/BEVO de volle buit. In de Van der Voorthal won de Heulse ploeg met 27-25 en boekte hiermee de derde seizoensoverwinning. De gedeelde hekkensluiter maakt het Quintus soms lastig, maar de Heulse ploeg stond goed te spelen. Quintus leidde bij rust met 16-14 en wist de marge van twee over de eindstreep te brengen: 27-25. Wesley Roeleveld schoot het meest raak: 7 treffers.

Westlandia kon de derde zege van het seizoen bijschrijven. In sporthal De Pijl won de Naaldwijkse ploeg van het ervaren team van Kras/Volendam. Het vierde team van het Palingdorp maakte het de thuisploeg lastig. De stand bij rust was in evenwicht: 15-15. In de tweede helft wist Westlandia toch een voorsprong te pakken. Het werd uiteindelijk een 30-27 overwinning voor de thuisploeg. Terry Zuiderwijk werd topscorer met 9 doelpunten. Over drie weken staat de eerst echte test op het programma dan speelt Westlandia tegen huidige mede-koploper HVV'70.