Zaterdagvoetbal: KMD wint verrassend eerste periode

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. In en tegen Nieuw-Lekkerland wonnen de tricolors met 2-1. De zege kwam moeizaam tot stand. In de eerste helft nam Excelsior Maassluis een terechte 1-0 voorsprong en liet eigenlijk de kans liggen op een grotere marge. In de tweede helft kwam Nieuw-Lekkerland langszij toen het met één man minder speelde. In de slotseconden van de blessuretijd kreeg Excelsior Maassluis een strafschop welke benut werd. Dit betekende dat Excelsior Maassluis de eerste periode wist binnen te halen. Nieuw-Lekkerland eindigde het duel met twee spelers minder.

Het is FC 's-Gravenzande niet gelukt om de eerste periode te winnen. De 's-Graveznandse fusieploeg was afhankelijk van de koploper FC Rijnvogels indien het wist te winnen. Dit laatste ging niet op voor FC 's-Gravenzande. Op het Julianasportpark verloor FC 's-Gravenzande met 2-1 van BVCB.

Sportclub Monster won de derby tegen Lyra. Op sportpark Polanen eindigde de streekderby in een 3-0 zege voor de thuisploeg. Sportclub Monster blijft meedoen om de bovenste plaatsen, staat gedeeld derde en heeft één punt achter op de koplopers DUNO en Haaglandia. Lyra incasseerde de vierde nederlaag van het seizoen en staat elfde op de ranglijst.

Naaldwijk kon mede-koploper Haaglandia geen pootje lichten. Op sportpark De Hoge Bomen had Haaglandia nog kans op winst van de eerste periode, maar ondanks de 3-1 zege van de Rijswijkse ploeg kwam, wist het op basis van een minder doelsaldo de eerste periode niet te winnen. Deze eer ging naar DUNO.

HVC'10 won bij hekkensluiter Kagia. De Hoekse fusieploeg won met 5-2 en heeft aansluiting gevonden met de middenmoot.

Tweede klasse D

VDL liet de kans liggen om verder afstand te nemen van de onderste ploegen. In Maassluis verloor VDL met 2-0 van Oude Maas. Ondanks de nederlaag blijft VDL in de middenmoot. In deze klasse zijn de verschillen klein.

Derde klasse C

De spanning zat in de staart van de wedstrijden van MVV'27 en KMD. MVV'27 had genoeg aan een gelijkspel tegen Semper Altius om de eerste periodetitel te bemachtigen. Het liep echter anders voor de Maaslandse koploper. Halverwege de tweede helft stond Semper Altius met 4-0 voor. MVV'27 kwam nog terug tot een 2-4 tussenstand en zag in de slotseconden van de wedstrijd de laatste doelpoging binnenkant paal uit de doelmond komen. KMD leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen tegen Maasdijk. In de slotfase van de wedstrijd scoorde Tim But de winnende treffer. Deze treffer was genoeg voor winst van de eerste periode. KMD won de periode met één doelpunt verschil.

Honselersdijk heeft de stijgende lijn te pakken. Op sportpark De Strijphorst won de thuisploeg met 4-0 van Houtwijk. Honselersdijk staat bovenin de middenmoot. MSV'71 wist een knap gelijkspel te behalen tegen subtopper Die Haghe. In Maassluis eindigde het treffen in een 2-2 gelijkspel.

Vierde klasse D

Quintus behaalde een knappe overwinning op Loosduinen. De Heulse ploeg kwam 3-0 voor en zag de bezoekers langszij komen. In de slotfase won Quintus de topper met 4-3. Verburch verloor op sportpark Madestein met 1-0 van GDA.