Archief

Barsaiyan zet 'Monster' naar zijn hand

Mike Barsaiyan heeft opnieuw de halve marathon van Monster gewonnen. Het nu als BDO-loop bekende evenement was erg zwaar, doordat er op het strand sprake was van zeer hoog water. Hierdoor moesten de lopers veel meer door rul zand rennen dan in de meeste andere jaren.

Aanvankelijk had Barsaiyan nog concurrentie van Said Kanfaoui uit Gouda, maar de eerste demarrage van de 's-Gravenzander, na circa acht kilometer, was voldoende om een beslissend gat te slaan. Als gevolg van de zware omstandigheden kwam er een magere tijd uit de bus:1.16.10. Kanfaoui moest drie minuten toegeven op Barsaiyan.

Bij de vrouwen zat er tot het laatst wel enige spanning in de wedstrijd. Als eerste finishte uiteindelijk Monique Leentvaar uit Vlaardingen, in 1.38.26. Zij had 18 seconden voorsprong op Francis Schinkel uit Monster.

De wedstrijd over ruim 10 kilometer werd gewonnen door de Fransman Pierre- Alain Peyrefitte, in 35.44, met Erwin Sparreboom uit Hoek van Holland op ruim een minuut als tweede. Bij de vrouwen zegevierde Rose Jebet Tanui uit Kenia, in 42.10.

De wedstrijd over 5,7 kilometer werd gewonnen door de Monsterse hardlooptrainer Arthur van Dijk. Met zijn tijd van 21.11 had hij 6 seconden voorsprong op de Naaldwijkse tennisser Michel van der Goes. Bij de vrouwen werd met grote overmacht gewonnen door de Australische Abigail Regan, die bij eerdergenoemde Van Dijk traint. Zij liet 22.40 afdrukken.