Archief

Onderzoek naar jachthaven aan Noorderpier

Aan de noordkant van de Hoekse Noorderpier komt mogelijk een jachthaven. Er wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden hiervoor. Portefeuillehouder Klaas de Koning van de deelgemeente Hoek van Holland ziet het plan helemaal zitten.

De deelgemeente speelde al langer met het idee voor een jachthaven, bijvoorbeeld in de Berghaven. Steeds stuitte dat op bezwaren van betrokkenen, met name over de veiligheid. Volgens De Koning zijn de veiligheidseisen minder gecompliceerd en problemen beter op te lossen als de jachthaven bij de Noorderpier komt.

De haven kan bovendien een inventieve oplossing bieden voor vijf à zes miljoen kubieke meter zand, dat wordt weggegraven bij de nieuwe tankterminal tegenover Hoek van Holland. Daarvoor heeft het Havenbedrijf nog geen bestemming. Beide partijen hebben er baat bij, als het zand via een buis naar de andere kant van de Nieuwe Waterweg wordt gebracht, aldus De Koning.

Om er achter te komen wat mogelijk is, moet eerst een haalbaarheidsonderzoek worden gedaan. De deelgemeente hoopt dat Rotterdam daarbij het voortouw neemt.