Archief

JOVD wil zondags winkelen in Westland

De JOVD Den Haag e.o., ook actief in Westland, wil dat zondags winkelen in Westland mogelijk wordt. De Westlandse VVD wordt opgeroepen daartoe een voorstel in te dienen, nu een meerderheid in de Tweede Kamer zal instemmen met een verruiming van de openstelling. Het onderwerp is al langer een politiek item in Westland. De Hoge Raad heeft onder de huidige regelgeving twee keer een raadsbesluit vernietigd.

De liberale jongerenorganisatie vindt dat de VVD Westland af moet maken waar zij drie jaar geleden mee begonnen is. In 2009 nam de fractie het initiatief om de winkeliers in Westland de vrijheid te geven op zondag de winkels te openen. Een raadsbesluit werd door burgemeester Van der Tak tot twee keer toe aan de Raad van State voorgelegd. "De burgemeester heeft nu geen instrument meer om dwars te kunnen liggen," vindt JOVD-afdelingsvoorzitter Jeroen Toet.

De JOVD Den Haag e.o. wil zich meer gaan richten op de regio Westland en roept liberale jongeren in het gebied op om een sterker geluid te laten horen. "Wij merken dat jongeren uit het Westland zich goed kunnen vinden in het liberale gedachtegoed. Ze kunnen zich altijd actief inzetten bij onze organisatie. Verschillende Westlanders doen dat al," aldus Toet.

Categorieen:
Westland Algemeen