Archief

'Westland heeft maat-Werk'

Het project 'Westland heeft Werk' richtte zich op de grootschalige wervingsacties, maar de conclusie is getrokken, dat dit niet de manier is om werkzoekenden aan de slag te krijgen. Daarvoor in de plaats wordt nu gemikt op individuele trajecten.

Tijdens de grootschalige wervingsactie werden 700 werklozen en bijstandsgerechtigden uit Rotterdam, Den Haag en Delft in bussen rondgereden met als doel hen aan het werk te krijgen in de glastuinbouw. Uiteindelijk werd er maar aan bijna 30 werkzoekenden een halfjaarcontract aangeboden en kregen bijna 20 mensen een proefplaatsing.

"Voor een kennismaking was het grootschalig werven niet verkeerd, maar om mensen daadwerkelijk en gemotiveerd aan de slag te krijgen, komt er heel wat méér kijken", aldus Jos van der Knaap, voorzitter LTO Glaskracht Westland.

De tuinbouwbestuurder zegt het nu al kleinschaliger aan te pakken, met meer maatwerk en stapsgewijs. "De praktijk leert nu al, dat we daarmee betere resultaten boeken. In het Westland zijn de laatste paar maanden 24 werkzoekenden aan de slag gegaan. Dat is hoopgevend", aldus van der Knaap.

Voorts is een aantal ondernemers bereid gevonden om mee te doen aan het zogenoemde 'maatjestraject': belangstellenden krijgen door een soort opwarmcursus de mogelijkheid om te wennen aan het werk in de glastuinbouw.

Om dit alles te bereiken werken de werkgevers samen met de gemeente Westland, het Werkplein Westland en ook met uitzendbureaus.

Categorieen:
Westland Algemeen