Archief

Sluispolder-West krijgt 'tuindorp'-karakter

Met voornamelijk eengezinswoningen met voor- en achtertuinen, veel groen en een stadstuin moet de wijk Sluispolder-West in Maassluis het karakter van een 'tuindorp' krijgen. Daarnaast worden 40 eengezinswoningen aan het Da Costaplein en de Jan Luijkenstraat niet gesloopt maar gerenoveerd.

Dit is een greep uit de uitgangspunten die woningcorporatie Maasdelta in het plan wil verwerken om de wijk de komende 10 jaar op de schop te nemen. In totaal worden er 460 huurwoningen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw in zowel de huur- als koopsector. "Maasdelta gaat bewoners volgens een herhuisvestingsreglement zo goed mogelijk begeleiden bij het vinden van een nieuwe passende woning", aldus een woordvoerder van Maasdelta.

Appartementen en voorzieningen komen aan de randen van het gebied om de wijk te omsluiten. Het gebied behoort tot één van de woonservicezones van Maassluis, met levensloopbestendige woningen en zorgvoorzieningen binnen handbereik. Zoals de wens is van de gemeenteraad en basisschool Het Spectrum, wordt nieuwbouw in de vorm van een brede school gerealiseerd op de hoek G.A. Brederolaan en G. Gezellestraat.

Einde deze maand beslist de gemeenteraad of met de plannen van Maasdelta kan worden ingestemd. De komende tijd zullen er informatieavonden worden gehouden om bewoners en geïnteresseerden te informeren over de plannen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen