Archief

Omwonenden tegen uitbreiding Green Eagles

Omwonenden van basketbalvereniging Green Eagles in Maassluis zien problemen bij de plannen van de vereniging om het clubgebouw uit te breiden met een gymzaal. Volgens hen slokt de bouw daarvan aan de Haydnlaan te veel groen op en zou het extra parkeerdruk opleveren.

Het plan van de vereniging moet voorzien in de toenemende capaciteitsbehoefte voor de binnensport. Voor basketbal is er in Maassluis een tekort aan geschikte zaalruimte.

De advocaat die de bewoners vertegenwoordigd, heeft een brief geschreven aan het college van B en W. De bewoners vrezen dat met het verdwijnen van het groen ook een speelruimte voor kinderen verdwijnt. De nu al bestaande parkeerdrukte zal volgens de bewoners alleen maar toenemen met de komst van meer bezoekers naar de gymzaal.

De gemeente heeft al eerder aangegeven begin november in gesprek te treden met de vereniging om de plannen door te nemen. Ook heeft de wethouder in een eerdere gemeenteraadsvergadering toegezegd om eind oktober uitsluitsel te geven over de bestemmingsplanprocedure en het parkeren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen