Handbal: Dames Quintus naar derde ronde Europacup

Quintus heeft de derde ronde van de Cup Winners' Cup bereikt. De Heulse ploeg wist ook het tweede duel tegen OFN Ionias in winst om te zetten. In het Gymnastrium of Neo Ionia City eindigde de tweede ontmoeting binnen 24 uur in een 24-18 zege voor Quintus.

Een kwartier voor het begin van de wedstrijd zat de sporthal al goed vol. De kleine Heulse aanhang liet zich goed gelden. De wedstrijd begon wederom nerveus wat uitmondde in weinig doelpunten. Quintus had na negen minuten spelen een 3-2 voorsprong, na een kwartier spelen was de tussenstand 4-4 en dat noopte de Griekse coach tot een time-out. Na deze onderbreking kwam Ionias aan de leiding met 7-6. In de resterende 10 minuten van de eerste helft gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Quintus kwam na 25 minuten spelen op een 9-8 voorsprong mede door twee snelle tegenaanvallen. Met nog drie minuten te spelen in de eerste helft stond een 11-10 voorsprong voor Quintus op het scorebord. Dit werd uiteindelijk ook de ruststand.

Na de pauze verdubbelde Quintus de marge naar twee doelpunten, echter Ionias knokte zich terug en na acht minuten gespeeld te hebben was de stand weer in evenwicht: 14-14. De Heulse ploeg bleef geconcentreerd spelen en kwam op een 17-15 voorsprong. In het laatste kwartier van de wedstrijd kantelde de wedstrijd definitief in het voordeel van Quintus. Larissa van Dorst toonde haar klasse door bij een 17-16 voorsprong een strafworp te stoppen. In de daaropvolgende aanval verdubbelde Quintus de marge naar twee doelpunten. De voorsprong bleef gehandhaafd voor de Heulse ploeg. Met nog zes minuten te spelen was de stand 21-18. Ionias speelde inmiddels alles of niets en daar had Quintus moeite mee. Dit noopte coach Alex Curescu tot het nemen van een time-out. Twee minuten voor tijd was de zege binnen. Rianne Zonneveld bracht uit een benutte strafworp de marge op vijf doelpunten. In de slotminuten bracht Quintus de eindstand van 24-18 op het scorebord.

De Heulse ploeg speelt in de derde ronde tegen het Deense Team Esbjerg. De eerste wedstrijd speelt Quintus normaal gesproken uit, echter de kans is aanwezig dat Quintus de eerste wedstrijd thuis zal spelen. Dit kan alleen als de Deense club akkoord gaat.

Karakteristieken

Doelpuntenmakers: Lisanne Zwinkels (6), Daisy Hage (5), Tess van Buren (3), Jantine Zwinkels (3), Marjolein Broch (2), Britt van Steekelenburg (2), Jamy de Ruijter (1), Roos Lockhorst (1), Rianne Zonneveld (1)

Tijdstraffen: Marjolein Broch (1),Cynthia Grift (1)

Strafworpen voor: 4, waarvan 3 raak

Strafworpen tegen: 10, waarvan 7 raak