Archief

Halve marathon-circuit uitgebreid

Het regionale halve marathon-circuit is uitgebreid tot vijf wedstrijden, want ook de Arcade Halve Marathon maakt nu deel uit van deze wedstrijdenreeks.

Komende zaterdag wordt het spits afgebeten door de BDO-loop in Monster, de nieuwe naam voor de VenécoRun.

De halve marathon van Monster werd gedurende tientallen jaren in november gehouden, maar is naar de laatste zaterdag van oktober gehaald om een samenloop met concurrende evenementen te ontlopen, waaronder de intocht van Sinterklaas.

Met de BDO-loop gaat ook de tweede editie van het Allround Computer Service Halve Marathon Circuit van start. Behalve de toevoeging van Arcade Halve Marathon is er nog een tweede belangrijke wijziging ten opzichte van de eerste jaargang en deze betreft de puntentelling.

De toekenning van punten per leeftijdscategorie is verder verfijnd. Daarnaast is er voor lopers die vier of vijf wedstrijden lopen, een extra bonus te verdienen. Deelname aan vier wedstrijden betekent een bonus van 25 punten, deelname aan vijf wedstrijden levert een bonus van 50 punten op. De organisatie wil hiermee lopers stimuleren aan alle wedstrijden deel te nemen. Deelname aan drie wedstrijden geeft een plaats in het eindklassement.

Categorieen:
Monster Algemeen