Rugby: RC The Hookers verliest van landskampioen

Ereklasse

RC The Hookers heeft tegen landskampioen RC Hilversum niet voor een stunt kunnen zorgen. Op eigen sportpark verloor de Hoekse ploeg met 12-22. De landskampioen kwam voor de eerste keer dit seizoen op oorlogssterkte in het strijdperk.

Voor RC Hilversum leek het duel na de eerste helft al beslist. De bezoekers hadden een 16-5 voorsprong genomen. De thuisploeg begon sterk gemotiveerd aan de tweede helft en drong RC Hilversum terug. Dit leidde tot een tussenstand van 12-16. RC Hilversum kwam niet meer in de buurt van de achterlijn van The Hookers. De thuisploeg moest toezien hoe RC Hilversum de wedstrijd besliste met twee kicks vanaf 50 meter. Dit betekende een eindstand van 22-12 in het voordeel van de landskampioen.

Het doel van RC The Hookers is het bereiken van de kampioenspoule. Het lijkt er op dat de nummers twee van dit moment, RC The Dukes en RC 't Gooi, nagenoeg zeker zijn van een plaats bij de eerste zes. Voor de overige vier plaatsen komen zes ploegen in aanmerking waaronder RC The Hookers.