Handbal: kleine zege dames Quintus in Europacup

Quintus is in het eerste wedstrijd tegen OFN Ionias met de schrik vrijgekomen. De Heulse ploeg won na een 17-8 achterstand na de eerste 30 minuten uiteindelijk met 25-24. Voor de meeste speelsters was het de eerste Europese wedstrijd in hun carriere. Alleen Rianne Zonneveld, Jantine Zwinkels, Jamy de Ruijter, Marjolein Broch en Larissa van Dorst kunnen terugzien op eerdere Europese wedstrijden.

In het Gymnastrium of Neo Ionia City opende QUintus nerveus. Na 10 minuten leek er nog niets aan de hand. De thuisploeg leidde met 4-3. De marge werd gaande weg groter voor Ionias en trainer Alex Curescu nam een time-out bij een 8-4 achterstand. Dit was na ongeveer 16 minuten spelen. In het vervolg kon Quintus aanvallend geen vuist maken door onder meer slordig spel. Verdedigend zat het nog niet dicht. Helen van Beurden begon als basisspeelster maar werd na ruim 20 minuten vervangen door Larissa van Dorst. In de laatste 10 minuten liep Ionias uit naar een 17-8 voorsprong bij rust.

In de pauze stelde Curescu orde op zaken en dat had een goede uitwerking op het veld. Binnen 10 minuten na de pauze was de stand gelijk getrokken: 18-18. Quintus speelde goed en kwam bij 19-19 voor het eerst op voorsprong. Ionias maakte het de Heulse ploeg lastig door een 5-1 dekking te hanteren. Quintus behield de kleine voorsprong met nog acht minuten op de klok: 23-22. Met nog iets meer dan een minuut te spelen had QUintus een marge van drie doelpunten, echter in de laatste fase van het duel kwam Ionias nog dichtbij de gelijkmaker, echter de Heulse ploeg hield de rijen gesloten en won met 25-24.

Zondag (=morgen) staat de return in Athene op het programma.

Karakteristieken

Doelpuntenmakers: Daisy Hage (9), Britt van Stekelenburg (4), Jamy de Ruijter (3), Marjolein Broch (2), Rianne Zonneveld (2), Jantine Zwinkels (2), Lisanne Zwinkels (2) en Cynthia Grift (1)

Tijdstraffen: Marjolein Broch (2), Lisanne Zwinkels (1)

Strafworpen voor: 3, allen raak

Strafworpen tegen: 5, waarvan 4 raak