Handbal: heren Quintus winnen opnieuw

Quintus behaalde de derde zege op rij. In de Van der Voorthal werd Palsgroep/EO met 27-22 verslagen. De Heulse ploeg speelde een sterke partij waarin het aanvallend en verdedigend uitstekend ging. De Drenthse opponent kon geen grip krijgen op het strijdplan van de thuisploeg. Na de eerste 30 minuten stond een 13-11 voorsprong voor de thuisploeg op het scorebord. In de tweede helft kwam Quintus niet echt in de problemen. Sven Hemmes kwam zelfs tot score. De doelman speelde de bal vanaf eigen helft in het lege Emmense doel toen de bezoekers een extra veldspeler hadden ingezet, na balverlies van E&O bedacht Hemmes zich niet en trof doel. Bij Quintus werden de doelpunten verdeeld. Rens Reijgersberg, Arjan Stuiver, Roals Stuiver, Joeri Overkleeft, Geert Hinskens en Karim Tamim scoorden allen vier treffers.

Quintus is na drie thuisduels nog ongeslagen. Twee keer hield de Heulse ploeg de punten in eigen hal en één keer werd gelijkgespeeld.

De wedstrijd stond in het teken van het afscheid van Rolf Vijverberg. De 34-jarige opbouwspeler speelde ruim 15 jaar in het eerste team van Quintus. Vijverberg maakte de successen mee onder trainer Jan Alma. Hij werd kampioen in de eerste divisie en speelde Europese wedstrijden.

De reserves van Quintus hebben in Volendam een spannende wedstrijd gespeeld tegen het tweede team van Kras/Volendam. In sporthal Opperdam kon Volendam in de eerste helft een voorsprong nemen van vier doelpunten: 17-13. Na de pauze deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Quintus kwam terug in de wedstrijd, maar moest na 60 minuten met lege handen terug naar Kwintsheul. Volendam won nipt met 28-27. Tim Bottinga werd topscorer met zes treffers. Beide ploegen staan in de grote middenmoot.

DIOS kon de zege van vorige week tegen Hellas geen goed vervolg geven. In de Ballonhal in Den Hoorn verloor DIOS kansloos van DSS/Aristos. De bezoekers uit Amsterdam lieten al gauw zien dat zij de betere ploeg waren en hadden al een ruime marge bij rust: 11-18. Na de pauze liet DSS/Aristos de teugels niet vieren en hield de thuisploeg onder druk. Dit resulteerde in een 37-21 zege voor DSS/Aristos. DIOS blijft in de middenmoot staan. Wesley Stet en Wouter van der Ende waren beide vier keer succesvol en scoorden de meeste treffers voor de thuisploeg.

Westlandia behaalde de tweede zege van het seizoen en is samen met Oliveo en HVV'70 gedeeld koploper. De Naaldwijkers traden in Zoetermeer aan tegen de reserves van Gemini. Westlandia had geen enkele moeite met de Zoetermeerders en leidde halverwege de wedstrijd al met 17-7. Na de pauze ging Westlandia op dezelfde voet verder en won met 30-19.

Westlandia heeft de vierde zege van het seizoen behaald en de derde overwinning in een thuisduel. In sporthal De Pijl legden de thuisploeg en het bezoekende Internos een spannend duel op de mat. De Naaldwijkse ploeg ging met een voorsprong de rust in: 12-11. Na de pauze behield Westlandia een voorsprong, maar de marge bleef klein. Na ruim 45 minuten spelen stond het 16-15. De bezoekers konden het gat niet dichten en zagen Westlandia de zege naar zich toetrekken: 20-18. De Naaldwijkse en Internos wisselen van positie op de ranglijst. Beide teams staan in de middenmoot. Bij het hard werkende Westlandia scoorden Stefanie van Dalen-Vollebregt (6 treffers) en Francis van den Burg (5 treffers) het meest.

Quintus raakte de gedeelde koppositie kwijt. In de Van der Voorthal hadden de Heulse reserves, die vorige week de eerste periode wonnen, een off-day. In de eerste helft ontving Masja Reijgerberg een directe rode kaart, wat volgens de Heulse ploeg niet terecht was. Borhave uit Borne nam na de eerste 30 minuten een voorsprong van 14-11. In het tweede bedrijf kon het jonge en onervaren Quintus geen vuist maken. Borhave won gemakkelijk in Kwintsheul met 33-25. DOS is nu de enige koploper. De Drenthse ploeg won de topper van Bentelo.

Verburch heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen in winst omgezet. In de Jan van der Valkhal zagen de toeschouwers een vreemde wedstrijd tussen de thuisploeg en AAC'1899. Verburch nam na 20 minuten een 14-3 voorsprong. Alles ging tot dan toe goed aan Poeldijkse zijde, echter de bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en hadden bij rust de achterstand verkleind: 16-9. Met deze veilig lijkende voorsprong begon Verburch aan de tweede helft. De wedstrijd kantelde en AAC'1899 had het middel gevonden om Verbruch te bestrijden. Bij de thuisclub ging het aanvallend en verdedigend minder. De bezoekers uit Arnhem knabbelde langzaam iets van de achterstand af en een spannende slotfase brak aan. Verburch wist de overwinning maar nipt over de eindstreep te trekken: 23-22.

VELO heeft de eerste zege van het seizoen binnen. In de Van Hornehal in Horn ontving Leudal de Wateringse promovendus. VELO speelde een puike wedstrijd. Onder aanvoering van de goed keepende Laura Jetten bleek de verdediging van VELO bijna niet te passeren. De ruststand was 11-9 in het voordeel van VELO. In het tweede bedrijf bleek VELO ontketend en liep het gemakkelijk uit naar een 26-18 overwinning. Patricia Zwinkels was met 8 treffers topscorer.