Archief

Verdachte Lierse mishandeling per abuis vrij

De verdachte van een zware mishandeling afgelopen zomer in De Lier blijkt per abuis te zijn vrijgelaten. Dit heeft het slachtoffer donderdagochtend van de politie te horen gekregen, zo meldt het Algemeen Dagblad op zijn website. Het vermoeden bestaat, dat de verdachte naar zijn geboorteland Polen is uitgeweken.

Volgens het 24-jarige slachtoffer uit Naaldwijk is er in het huis van bewaring door iemand een blunder begaan. "Men heeft de verkeerde Pool vrijgelaten; het bleek om iemand te gaan met dezelfde achternaam", verklaarde de Naaldwijker tegenover het AD.

Het slachtoffer werd op 22 juli na een avondje stappen door de man mishandeld op het Oranjeplein in De Lier. "Ik kreeg eerst een paar klappen in mijn gezicht en toen ik op de grond lag, ben ik een aantal keren in mijn gezicht getrapt, waarbij ik het bewustzijn verloor", aldus het slachtoffer.

De politie is op zoek naar de 25-jarige Pool en zou tegen de Naaldwijker hebben gezegd, dat er een internationaal arrestatiebevel zal worden uitgevaardigd, als hij niet snel wordt gevonden. Het Openbaar Ministerie, dat volgens het AD donderdagavond niet bereikbaar was voor commentaar, beschuldigt de verdachte van poging tot moord.

Categorieen:
De Lier Naaldwijk Algemeen