Archief

Geen Raborenners in Wateringse Wielerronde

Er verschijnen volgend jaar geen Raborenners meer aan de start van de Wateringse Wielerronde voor profs. Dat heeft Rabobank Westland laten weten naar aanleiding van het bericht dat Rabobank Nederland stopt met de professionele wegploeg. Rabobank Westland blijft sponsor van de wielercriteriums in de regio voor amateurs.

Het contract dat de organisatie van de Wateringse Wielerronde heeft met Rabobank Westland als sponsor van het evenement blijft overeind. Die overeenkomst loopt tot en met 2015. "Maar we moeten misschien wel op zoek naar andere renners," zegt bestuurslid Marco Vijverberg. "Het niveau van de ronde zal hierdoor niet achteruit gaan, maar dit is wel slecht voor het Nederlandse wielrennen als geheel."

Ook Hans Jansen denkt dat de wielersport een zware tijd tegemoet gaat. Zijn Stichting Wielerevenementen Westland loopt echter nog geen gevaar, want het contract met de Rabobank loopt ook tot 2015. De contracten worden volgens Rabobank Westland niet beëindigd . "Maar er gaat wellicht wel gekeken worden naar een andere invulling van die contracten," reageert een woordvoerder.

Niels Wubben, die in september bij Rabo overstapte van het mountainbiken naar het veldrijden, zegt zich nog niet veel zorgen te maken. Zij contract loopt tot 2014. "Ik begrijp de beslissing van de Rabobank, maar de Raboploeg van nu wordt wel afgerekend voor dingen die in het verleden zijn gebeurd. De goeden lijden onder de kwaden," aldus Wubben.

De Rabobank maakte vrijdagochtend bekend de wielerploegen voor mannen en vrouwen niet langer financieel te steunen als gevolg van de dopingzaak rond Lance Armstrong. De ploegen krijgen een jaar de tijd een nieuwe sponsor te zoeken. De sponsoring van de amateurwielersport en het veldrijden loopt wel door.

De Naaldwijkse bondscoach Leo van Vliet wilde niet reageren.