Archief

Raad reageert gereserveerd op Cultuurweb

De fracties in de gemeenteraad Westland hebben over het algemeen gereserveerd tot afwijzend gereageerd op het plan voor een op te richten Cultuurweb Westland. Deze netwerkorganisatie is het alternatief voor het oorspronkelijk beoogde Centrum voor de Kunsten. Dat plan werd een illusie na het afhaken van theaterschool Koperen Kees.

Cultuurweb moet een samenwerkingsverband worden tussen alle cultuuraanbieders in de gemeente. Onderzoeksbureau Frame kwam tot de conclusie dat het cultuurverschil tussen de oorspronkelijke partners te groot is en dat zij veel naar binnen gericht zijn om een fusie tot een succes te kunnen maken. Die bevindingen werden donderdagavond door wethouder Weverling gepresenteerd in een commissievergadering.

Het Cultuurweb zou zich voornamelijk moeten richten op cultuuronderwijs. De budgetten zouden verhoogd moeten worden van 20 naar 30 euro per schoolgaand kind. Daarbij zou het project in ieder geval zo'n 200.000 euro per jaar kosten. Idealiter zou er ook geld komen voor zogenoemde community art-projecten tot een bedrag van 100.000 euro.

Een ambitie voor de verre toekomst is uitbreiding van een dan zelfstandige Naald met een derde zaal. Deze kan dan betrokken worden bij het Cultuurweb en zorgen voor aanzienlijk meer inkomsten voor het theater. De CDA-fractie vroeg zich hardop af, wie die extra filmzaal moet gaan financieren.

Categorieen:
Westland Algemeen