Archief

Wethouder Bogaard per direct weg

Wethouder Jan Bogaard van de gemeente Westland is vandaag opgestapt. Hij zegt de weg vrij te willen maken om uit de politieke impasse te komen die is ontstaan door de stagnerende besluitvorming over een nieuw gemeentehuis.

Er zijn nu verkenners bezig om te zoeken naar een oplossing. Om hen alle ruimte te geven hun werk onbelemmerd te kunnen doen, heeft Bogaard -ondanks het op 5 september in hem uitgesproken vertrouwen - nu toch besloten zijn ontslag in te dienen. De komende weken werkt hij nog aan een aantal overdrachtsdossiers waaronder de centrale huisvesting voor de gemeentelijke organisatie.

Bogaard, die onlangs zijn 65e verjaardag vierde, is gedurende bijna 15 jaar actief geweest in de politiek: eerst 12 jaar in de gemeenteraad en de laatste 2,5 jaar als wethouder.

Hij was eerst raadslid namens het CDA, vervolgens had hij een eenmansfractie. Vlak voor de verkiezingen van 2010 kreeg hij een klik met een actiegroep, waaruit de nieuwe partij Westland Verstandig ontstond. Dankzij het onverwacht grote succes bij de raadsverkiezingen, ging die partij deelnemen aan de coalitie en werd Bogaard benoemd tot wethouder. Begin september brak Westland Verstandig met de coalitie, waardoor Bogaard partijloos werd.

Categorieen:
Westland Algemeen