Archief

Twee jaar cel geëist tegen Maassluizers

Tegen drie mannen die zouden behoren tot een Maassluise bende zijn woensdag voor de Rotterdamse rechtbank celstraffen van rond de twee jaar geëist. De groep Maassluizers wordt er onder meer van verdacht meerdere inbraken te hebben gepleegd in woningen en bejaardentehuizen.

Tegen een 25-jarige is 26 maanden geëist. Hij wordt onder meer verdacht van meerdere inbraken in woningen, in een auto en het stelen van onder meer sieraden en sleutels, het plegen van geweld, verzet tegen de politie en zelfs van het stelen van een rode kat.

Een 22-jarige verdachte hoorde 24 maanden tegen zich eisen, waarvan 6 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Hij wordt ook verdacht van inbraken en onder meer van het hebben van kogelpatronen en het achterhouden van bankafschriften als postbezorger.



De derde verdacht is een 24-jarige man. Tegen hem werd eveneens 24 maanden geëist. Ook hij wordt verdacht van meerdere inbraken, het stelen van bezittingen en inbraak in een apotheek, waar hij een kluis had meegenomen.

Twee andere leden van de bende moeten de eis nog te horen krijgen.

Categorieen:
Algemeen