Archief

Raad eens met nieuwbouwlocatie Het Spectrum

De gemeenteraad van Maassluis lijkt in te stemmen met nieuwbouw van basisschool Het Spectrum aan de Brederolaan in de te herontwikkelen wijk Sluispolder-West. Hiermee komt de wens van Stichting Meervoud, waar het schoolbestuur onder valt, in vervulling. Dit bleek dinsdagavond tijdens de commissievergadering.



Waar niet aan kan worden voldaan, is de wens van het schoolbestuur om nieuwbouw in 2015 te realiseren. Dit zal een jaar verschoven worden naar 2016.

Het huidige gebouw van Het Spectrum aan de Fenacoliuslaan stamt uit 1923 en is nodig aan vernieuwing toe. Met nieuwbouw aan de Brederolaan komt renovatie of nieuwbouw op de huidige locatie te vervallen. Hierbij was een belangrijk nadeel dat de school tijdens de bouw over twee locaties verdeeld zou zijn.

Daarnaast vindt het college dat nieuwbouw van Het Spectrum, in de vorm van een brede school, een goede uitstraling geeft aan de wijk Sluispolder-West en als trekker kan dienen.



Op 30 oktober wordt er voor de gemeenteraad een thema-avond gehouden omtrent de te herontwikkelen wijk Sluispolder-West. Deze avond is openbaar voor publiek. Direct daarna worden de bewoners van het gebied geïnformeerd over de plannen, liet wethouder wethouder Van der Wees tijdens de vergadering weten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen