Archief

Hindernissen in 's-Gravenzands centrumplan

Hoewel de Westlandse gemeenteraad positief gestemd is over het nieuwe centrumplan van 's-Gravenzande, vindt ze ook dat er nog een aantal struikelblokken zijn. Dat bleek dinsdag tijdens een commissievergadering.

Het gaat met name om de parkeermogelijkheden en het betrekken van bewoners bij de plannen. Bovendien is er ook nog de lopende asbestzaak van winkelcentrum De Koningswerf. Met de winkeliers er is nog steeds geen schikking getroffen, terwijl zij wel degenen zijn die hun intrek zullen nemen in het nieuwe winkelcentrum.

Wat het parkeren betreft, maken veel fracties zich zorgen om het aantal plaatsen in het ontwerp. Volgens wethouder Duijvestijn wordt echter voldaan aan de normen. Het college is gevraagd om eens te kijken naar mogelijkheden van herinrichting van de parkeerplaats aan het Graaf Florisplein.

Behandeling door de voltallige gemeenteraad volgt op 30 oktober. Wethouder Duijvestijn heeft toegezegd om in de volgende commissievergadering te rapporteren over de voortgang van het schikkingsproces in de asbestzaak.