Archief

'Eigen technische school onrendabel'

Het Maassluise college van B en W is van mening, dat de stad geen eigen technische school nodig heeft. In de lokale onderwijswereld worden investeringen in zo'n school als onrendabel beschouwd. Bovendien zou zo'n school tot leegloop leiden bij andere technische opleidingen in de regio. Het bedrijfsleven bevestigt dat standpunt volgens het college.

Dit blijkt uit een onderzoek dat is uitgevoerd naar aanleiding van een motie van de gemeenteraad. In deze motie riep de raad het college op te onderzoeken of het bedrijfsleven en het onderwijsveld behoefte hebben aan technisch onderwijs in Maassluis. Maar zowel Lentiz, die voortgezet onderwijs verzorgt in Maassluis, als het Albeda College, dat onderwijs verzorgt op MBO-niveau, zijn van mening dat een nieuwe technische school niet rendabel is.

Het college wil wel investeren in een goede aansluiting van het technische onderwijs op de behoefte van het bedrijfsleven. B en W zien een belangrijke rol voor de gemeente weggelegd. Daarbij kan gedacht worden aan de bundeling van krachten in het onderwijs om werkgevers bijvoorbeeld te ontlasten bij de begeleiding van stagiaires en nieuw geworven personeel.

Categorieen:
Maassluis Algemeen