Archief

Nieuwbouw Het Spectrum niet klaar in 2015

De nieuwbouw van basisschool Het Spectrum in Maassluis zal niet gereed zijn in 2015. Het maakt niet uit of er gekozen wordt voor bouwen op de huidige locatie aan de Fenacoliuslaan of nieuwbouw aan de Brederolaan.

Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad. Het was de wens van het schoolbestuur, de stichting Meervoud, maar ook van het college om de nieuwe school in dat jaar te realiseren. Dat lukt niet. Dinsdag staat het onderwerp op de agenda van een commissievergadering.

Voor de nieuwbouw heeft de gemeente twee locaties op het oog: de huidige locatie aan de Fenacoliuslaan en de Brederolaan. Beide kunnen gereed zijn in 2016. Als de gemeente op korte termijn een besluit neemt, geeft Stichting Meervoud de voorkeur aan de Brederolaan. Mede omdat dan geen tijdelijke rhuisvesting in noodlokalen nodig is.

Ook de voorkeur van het college gaat uit naar nieuwbouw aan de Brederolaan.

Door renovatie van het huidige pand aan de Fenacoliuslaan zal de uitstraling van de school niet voldoende verbeteren. Bovendien houdt de renovatie-variant als belangrijk nadeel dat de school over twee locaties verspreid blijft, aldus het college.

Categorieen:
Maassluis Algemeen