Archief

Knelpunt in huisvesting arbeidsmigranten

De gemeente Westland loopt tegen een knelpunt aan als het gaat om de huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeenteraad wil deze namelijk zoveel mogelijk realiseren op bedrijventerreinen, maar het is de vraag of de provincie Zuid-Holland het daarmee eens is.

De provincie zou niet zonder meer medewerking willen verlenen voor huisvesting op bedrijventerreinen. In een brief aan de raad schrijft het college dat locaties aan de rand daarvan of in een lintbebouwing waarschijnlijk eerder tot een positief advies zullen leiden. De provincie vraagt de gemeente een duidelijk standpunt in te nemen.

In juni werden werden er negen potentiƫle locaties voor polenhotels gepresenteerd. Op welke plekken daadwerkelijk een hotel komt, is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat een initiatiefnemer voor de locatie aan Jochem van der Houtweg in De Lier raadsleden wil informeren om te peilen hoe de Westlandse politiek tegen zijn plan aankijkt.

Overigens heeft de gemeente Westland ook aangekondigd extra streng te gaan controleren op huisvesting van Midden- en Oost-Europeanen in woningen. Het aantal controles wordt in 2013 verdubbeld naar 50 woningen per jaar. Er wordt gecontroleerd op veiligheids- en gezondheidsaspecten en inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie (GBA).

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen