Barsaiyan wint Roels Race voor ALS

Mike Barsaiyan (Olympus '70) is zaterdagmiddag winnaar geworden van de hardloopwedstrijd ten bate van de Stichting ALS Westland, die in de omgeving van strandopgang Vlugtenburg is gehouden. Als tweede finishte tennisser Michel van der Goes en in derde positie kwam Maarten de Jong over de streep.

Snelste vrouw in deze door de Roel Runners georganiseerde wedstrijd over zes kilometer was Anita Kleyweg, die werd gevolgd door Elvera de Jong en haar oudste dochter Nienke.

In Vlaardingen was die zelfde zaterdagmiddag Heulenaar Sjoerd van Marrewijk (Olympus '70) de sterkste atleet in de eerste wedstrijd van de vierde Runningpoint-crosscompetitie. Op het zeven kilometer lange parcours in de Broekpolder had de Heulenaar een voorsprong van 19 seconden op Michel de Maat.

De cross over 3,5 kilometer werd bij de mannen een prooi voor de Monsterse atletiektrainer Arthur van Dijk. Op de korte cross bij de vrouwen werden de eerste drie plaatsen ingenomen door een internationaal trio van Olympus '70.

Als eerste finishte de Australische Abigail Regan, als tweede de Litouwse Inga Michejenko (nu wonend in Hoek van Holland) en als derde de Heulse Marjolein van Marrewijk, allen trainend bij Van Dijk.