Archief

Zaterdagvoetbal: Mooie zege Maassluis

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis deed goede zaken in de top van har klasse. Aan de Lavendelstraat in Maassluis werd koploper ASWH verslagen. Excelsior Maassluis domineerde de gehele wedstrijd en binnen een half uur stond de eindstand van 2-0 al op het scorebord. Excelsior Maassluis is nog ongeslagen na zes wedstrijden en staat derde op de ranglijst.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande vond na zeven wedstrijden haar Waterloo. De ongeslagen koploper uit 's-Gravenzande verloor in Oud-Beijerland van Steeds Hooger (SHO) met 2-1. FC 's-Gravenzande deelt de koppositie met FC Rijnvogels die één wedstrijd minder heeft gespeeld.

Tweede klasse C

Sportclub Monster won voor de vijfde keer dit seizoen en staat gedeeld eerste met DUNO en DSO. De Monsterse fusieploeg won in de topper bij Valken'68 met 2-1.

De streekderby tussen HVC'10 en Naaldwijk werd een prooi voor de promovendus uit Naaldwijk. Na een 2-0 voorsprong bij rust voor de Naaldwijkers eindigde het duel in een 3-2 overwinning voor bezoekers in Hoek van Holland. Voor HVC'10 betekende het de vijfde nederlaag van het seizoen. Naaldwijk won voor de derde keer.

Lyra vergat op eigen veld een overwinning te pakken op hekkensluiter Kagia. De wedstrijd was niet goed van beide kanten, maar de kansen waren voor Lyra. De Lierse ploeg en Kagia sloten af met een 1-1 gelijkspel.

Tweede klasse D

VDL behaalde de tweede overwinning op rij. In Ouderkerk aan den IJssel won VDL voor de derde keer dit seizoen. Dit keer werd Spirit met 3-2 verslagen.

Derde klasse C

MVV'27 bleef voor de zevende keer op rij ongeslagen. Dit is een record voor de Maaslandse formatie. In Vlaardingen werd met 3-1 gewonnen van CION. De eerste periodetitel lonkt voor de degradant uit de tweede klasse van het vorige seizoen. Honselersdijk won in een doelpuntrijk duel van Duindorp. In Scheveningen eindigde het duel in een 5-3 score voor de Honselse ploeg.

MSV'71 kon voor de vierde keer deze competitie niet tot winst komen. Op sportpark Hoekpolder in Rijswijk verloor MSV'71 van Semper Altius met 3-1. Westlandia verloor voor de derde keer dit seizoen. Bij sv Houtwijk werd met 2-1 verloren. De wedstrijden van Maasdijk tegen Quicksteps en KMD tegen Victoria'04 werden afgelast.

Vierde klasse D

De streekderby tussen Verburch en Quintus is een prooi geworden voor de Heulse ploeg. Ver in blessuretijd scoorde Michel Kester de winnende treffer. Het duel was doelpuntrijk met een 3-4 zege voor Quintus.



Karakteristieken


Excelsior M - ASWH 2-0 (2-0)

Kevin Vink, Sefa Kurt

SHO - FC 's-Gravenzande 2-1 (0-1)

Michiel van den Berg

Lyra - Kagia 1-1 (1-0)

Bob Zwinkels

Valken '68 - Sportclub Monster 1-2 (0-0)

Ruud Zuyderwijk, Michael Jager

HVC'10 - Naaldwijk 2-3 (0-2)

HVC'10 : Sam van Poorten, Leroy Smits (penalty)

Naaldwijk : Aike van den Bos, Jaco Wevers, Hans Bergwerff



Spirit - VDL 2-3 (1-0)

Rodney Remmerswaal, Tim Elfers, Kees Ketting

Duindorp sv - Honselersdijk 3-5 (2-3)

Azzedine El Kahlifi (2), Joost Zandvliet, Jeroen Vogels, Rico Kok

Semper Altius - MSV'71 3-1 (1-1)

Ivan Diaz Fortes

CION - MVV'27 1-3 (1-1)

Roel Nooteboom, Coen Hordijk, Milano van Naarden

Houtwijk sv - Westlandia 2-1 (1-0)

Ruud Bijl

Verburch - Quintus 3-4 (2-3)

Verburch : Bas Hogervorst (2), Pim van Veen

Quintus : Tim de Kok (p), Jim Duijvestijn, Gino Zwirs, Michel Kester

Quick Steps - Maasdijk en KMD - Victoria'04 werden afgelast.