Veldkorfbal: drie regioploegen staan eerste

De regioploegen speelden de laatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie. Over enkele weken gaan de ploegen de zaal in.

Eerste klasse E

CKC Maassluis heeft de eerste helft van de veldcompetitie als eerste afgesloten. Nummer twee van de ranglijst Korfbal Combinatie Ridderkerk werd op eigen veld op een nederlaag getrakteerd. CKC Maassluis won met 13-10. Het verschil met KCR is vier punten waar aangetekend diente worden dat KCR één wedstrijd minder heeft gespeeld.

Valto heeft de eerste helft van het veldseizoen eveneens als eerste afgesloten. In Vlaardingen liet de Lierse ploeg duidelijk zien dat zij de te kloppen ploeg is in deze klasse. In de topper tegen Oranje Nassau, beide ploegen stonden gedeeld eerste, kreeg de thuisploeg geen voet aan de grond tegen het ontketende Valto. De Lierse ploeg won na een voorsprong van 10-7 bij rust uiteindelijk met 18-14. Rob de Ruiter werd topscorer met 6 doelpunten. Het verschil tussen Valto en Oranje Nassau bedraagt twee punten na zeven duels.

ODO en ONDO behaalden een belangrijke zege. ODO won de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter Weidevogels. In Bleiswijk werd het een spannende wedstrijd waarin ODO uiteindelijk met 15-14 de sterkste bleek. Door dit resultaat blijven de Maaslanders in de race voor klassenbehoud. ODO staat nu zesde met aansluiting met de nummers drie tot en met vijf.

ONDO won het belangrijke middenmoot duel tegen Fluks. In 's-Gravenzande was het tot op het laatste moment spannend. Na het laatste fluitsignaal stond een 10-9 op het scorebord voor ONDO. De 's-Gravenzanders staan nu derde op de ranglijst.

Derde klasse K

Dijkvogels sluit de eerste seizoenshelft eveneens af als koploper. In de laatste wedstrijd voordat het zaalseizoen begint, werd op eigen sportpark een minieme zege behaald op middenmotor Nikantes. Dijkvogels won met een stand die bijna nooit voorkomt: 6-5. De voorsprong van Dijkvogels op de nummer drie, de nummer één en twee promoveren, bedraagt halverwege het seizoen drie punten.