Rugby: The Hookers op jacht naar kampioenspoule

Ereklasse

RC The Hookers heeft op eigen veld wederom een grote overwinning geboekt. Amstelveense RC kreeg een 42-7 nederlaag te verwerken. De Hoekse ploeg staat door deze overwinning op een vijfde plaats, die virtueel recht geeft op het spelen van de kampioenscompetitie.

RC The Hookers begon de wedstrijd scherp en dat was een kopie van de vorige wedstrijd. Toch konden de Hoekse spelers op bepaalde momenten de rust niet vinden om alles goed uit te spelen. Aan de andere kant kwam de ploeg verdedigend niet in de problemen. Bij rust was het duel al gespeeld: 23-0. De thuisploeg kwam in het tweede bedrijf niet in de problemen en liep uiteindelijk uit naar een 42-7. Een minpunt aan Hoekse zijde was dat men in de slotfase de teugels liet vieren waardoor Duncan Jansen een rode kaart ontving waardoor de speler geschorst is voor het duel tegen Rugby Club Hilversum en dat is voor de Hoekse ploeg een aderlating.