Archief

Zwaardere lasten bij De Leuningjes

Sociaal-cultureel centrum De Leuningjes in Poeldijk wordt geconfronteerd met een onvoorziene lastenstijging. Dat gebeurt in een fase waarin er eerder vaste huurders zullen afvallen, dan erbij kunnen komen. De raadsfractie van Westland Verstandig gaat deze situatie aankaarten in de komende vergadering van de Commissie Maatschappelijke Omgeving.

De lasten zijn door de gemeente verhoogd met bijna 700 euro per maand en dat met terugwerkende kracht tot 1 januari dit jaar. Voorzitter Jeannet Hubbeling van het bestuur van De Leuningjes trok daarom aan de bel bij de gemeenteraad.

Westland Verstandig vraagt of het reëel is om De Leuningjes met onmiddellijke ingang die lastenverhoging op te leggen en of dit mogelijk wat geleidelijker kan plaatsvinden. Of zou de verhoging zelfs ongedaan gemaakt kunnen worden?, aldus Westland Verstandig. De fractie stelt dat het voortbestaan van De Leuningjes van belang is voor het Westland en ook voor de kern Poeldijk.

Het bestuur van De Leuningjes wil heel graag in gesprek met de gemeente en is bezig met het opstellen van een visiedocument, aldus voorzitter Hubbeling. "Wij willen heel graag meedenken om er samen uit te komen", zegt zij.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen